U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Waarom je hart-brein veel krachtiger is dan je hoofd-brein

Ons hart heeft zo’n 40.000 hersencellen die een eigen brein vormen. Dat noemen we ons hart-brein. Dit brein leert, denkt en herinnert dingen onafhankelijk van de hersenen. En je hart-brein communiceert onafhankelijk met jou, los van je hersenen.
 

Hoe werkt dit nu precies?

Je hart heeft een bepaald hartritmepatroon. Emoties worden weerspiegeld in dat patroon. Storende emoties zoals irritatie, frustratie en woede leiden tot een verstoord en onsamenhangend hartritmepatroon, dat noemen we incoherentie. Aan de andere kant leiden positieve emoties zoals waardering, zorg, compassie, dankbaarheid en liefde tot meer geordende en coherente hartritmepatronen. Dat noemen we coherentie.

 

Wat doen je hersenen?

Je hersenen werken als een complex patroon vergelijkingssysteem. Ze zijn contant je hartritmepatronen aan het monitoren en interpreteren. Ze vergelijken een inkomend patroon van het hart met patronen die ze al hebben opgeslagen en zo herkennen ze een bepaalde emotie. Bijvoorbeeld, als je vaak boos bent zal dat onsamenhangende hartritmepatroon de emotie woede activeren als een bekende reactie op deze incoherentie. Dus die boosheid kun je transformeren naar bijvoorbeeld dankbaarheid of compassie.

 

Een oefening om hartcoherentie te stimuleren
Adem 5 tellen langzaam en wat dieper in en 5 tellen langzaam uit, daarna breng je je aandacht van je hoofd naar je hart. Dit kun je doen door je hand op je hart te leggen. Als je dit doet geef je je lichaam het teken dat het kan ontspannen. Als je een aantal keer ingeademd en uitgeademd hebt, roep je een gevoel van dankbaarheid op of denk je aan iemand die je lief hebt. Je brein ziet nu een harmonieus hartritme en hiermee krijgt het brein het signaal voor een positiever gevoel. Oefening baart kunst.

 

Wat doet dit met je lichaam?

Je stelt je lichaam tijdens deze oefening in staat om opgeslagen stress los te laten. Je bloeddruk daalt, je spijsvertering optimaliseert en de enzymen in je speeksel, die de eerste barrière zijn tegen ziekteverwekkers, gaat in overdrive. Kortom je immuunsysteem versterkt. Daarnaast wordt onder andere ook het verjongingshormoon DHEA geproduceerd. Leuke bijkomstigheid tegen rimpels. In totaal vinden er 1300 reacties in je lichaam plaats en wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd.


Jouw elektromagnetisch veld verandert ook

Naast al die geweldige lichamelijke reacties gebeurd er ook wat in het energieveld om je lichaam heen. Het hart is namelijk zo krachtig dat het een elektromagnetisch veld om jouw lichaam heen creëert. Dit is onderzocht en gemeten. Het veld is 3 tot 4 meter buiten je lichaam meetbaar. De emoties die je ervaart hebben ook allemaal hun eigen patroon in dit veld. Dit is één van de redenen waarom we elkaar emotioneel kunnen beïnvloeden zonder maar een woord te zeggen.

 

Samen een mooiere wereld creëren

En met deze kennis, is het dan geen noodzaak dat we leren onze eigen emoties reguleren? Zodat we niet alleen onszelf, maar ook onze dierbare, kennissen en collega’s met fijne emoties kunnen beïnvloeden? Zodat we samen een mooiere wereld creëren?

Als je leert om je eigen hartritmes te beheersen, leer je ook je emoties te reguleren. Het is zelfverantwoordelijk en zelf transformerend. Het geeft je toegang tot een interne bron van kracht en intelligentie die je waarschijnlijk alleen onbewust of met tussenpozen hebt aangeboord.

Jouw ♥ is zo krachtig dat als je regelmatig hartcoherentie oefent en toepast, je basiscoherentie niveau stijgt en je steeds meer van je eigen aangeboren wijsheid kan ontsluiten.

 

Deze zinnen hoor je me vaak zeggen in de les

Volg je hart... Luister naar je hart...

Met je hart kan je 40.00 mensen bereiken.

Je hart weet 8 sec. eerder iets dan je brein...

Je hart is je portaal naar je diepere zelf.

 

 

Hieronder wat interessante linkjes over ons mooie en intelligente hart

Hartbrein #9 (Cruciale aflevering) - YouTube

Hart-Brein Coherentie - Into me I see

HeartMath Benelux - Home (Nederlands)

Scientific Foundation of the HeartMath System - YouTube

TEDxSantaCruz: Howard Martin - Engaging The Intelligence of the Heart - YouTube

 

Alles is energie. Echt alles, dus ook cijfers...

Cijfercode tegen pijn

55515 For Pain Relief: CIA documents revealed #SHORTS - YouTube