U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

TIJDENS DE EERSTE LES in 2003 was ik verkocht; het beste te beschrijven als een gevoel van thuiskomen. En ik wist absoluut zeker: yoga hoort voortaan bij mijn leven. Ik begon me te verdiepen in yoga, boeddhisme en deed in 2006 een meditatiecursus. Vele vele verschillende yogalessen, workshops en stapels yoga- en filosofieboeken later groeide er een sterk verlangen om een opleiding tot yogadocente te gaan volgen. Ik hakte in 2010 de knoop door en begon met de opleiding tot yogadocent. Eind 2011 zegde ik mijn baan in het ziekenhuis op en opende in januari 2012 mijn eerste yogastudio aan huis. 

Yoga heeft me veel gebracht en geleerd, en nog steeds. Het is een leefwijze geworden waar ik me erg goed bij voel! Met mijn lessen wil ik graag ook anderen laten voelen wat je kunt doen voor jezelf. Niet alleen op de mat, maar ook van de mat. Dit is voor iedereen anders; als een eigen unieke ontdekkingsreis. Yoga zorgt voor souplesse, heling, kracht en rust, wat weer voor balans, minder spanningsklachten, minder gepieker en meer levensvreugde zorgt. Kortom; uit je hoofd en in je lijf...

Voor yoga hoef je niet dun, lenig of sterk te zijn. Met mijn yogalessen wil ik laten zien dat iedereen (man, vrouw, stijve hark of Betty Spaghetti) baat heeft bij yoga. Yoga leert je jouw lichaam opnieuw kennen en te ontdekken waar jouw grenzen zijn, zodat je in mogelijkheden denkt en niet in beperkingen. Elke les nodig ik je uit om jezelf uit te dagen zonder te forceren. Inmiddels geef ik 10 jaar les en mijn streven is om dat op een toegankelijke en positieve wijze te doen, zonder zweverig gedoe, met beide voeten op de vloer en met humor, zodat er een gemoedelijke en prettige sfeer ontstaat. 

 

Diploma´s:

- Allround yogadocente, Astrid v. Dam (2011)

- Docente kinder- & tieneryoga, Femmy Brug (2012)

- Docente zwangerschapsyoga, Samsara (2014)

 

Certificaten:

- Meditatiecursus (2006)

- Koos Zondervan: div. trainingen & workshops Kashmir Yoga (2010 t/m 2017)

- Workshop yoga voor de bekkenbodem (Rita Beintema & Iekelien Buurman, 2013)

- 5-daagse bijscholing yoga voor bekkenbodem, kringspieren, diafragma´s & spierketens (2013)

- 2-daagse bijscholing; asana´s vanuit de bekkenbodem (2013)

- Workshop kashmiryoga (Djihi Marianne, 2014)

- Yin Yoga docentenopleiding; modules I, II en III (Bivag 2016 t/m 2019)

- Yin Yoga Medicine; modules I, II en III (Bivag 2017 t/m 2019)

- Yin Yoga Master Course Italië (Bivag 2018)

- Yin 3.3 (Bivag 2018)

- NEI (Neuro Emotionele Integratie) Module I en II (2019)

- Do-In Yoga (verdiepingsjaar (2014/2015)

- Workshop 5 elementen voeding (J. Koehler, febr. 2017)

- Lezing OERsterk (drs. Richard de Leth, mei 2017)

- Yoga Nidra (2018)

- Online cursus: Chakra Retreatment/Bivag (2019)

- Online cursus: Moeiteloos jezelf zijn (verdieping over emoties) - Vera Helleman (2020)

- Diverse Do-In yoga specialisaties (2014 t/m 2020)

- Online cursus: Master your life/BMR-methode/Vilna (2020)

 

Je kunt bijscholen totdat je een ons weegt, maar de beste lessen geeft het leven zelf. Na of zelfs tijdens tegenslag, ziekte, verlies of een burn-out, ontdek je de allerbeste levenslessen. Die levenslessen leer je echt niet als alles joepie-de-poepie gaat. Doorleef en voel ze, en druk ze niet weg met medicatie, afleiding of verdoving.