U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

In yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustige karakter. Het is niet onze spierkracht is die ons fit en sterk maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Het helpt blessures aan gewrichten te voorkomen en haalt de spanning uit een diepere lagen van het lichaam. Ideaal voor mensen die hun lichaam intensief gebruiken. Denk daarbij aan hardlopers, bouwvakkers en mensen die vanwege stress, burn-out en trauma teveel geëist hebben van hun lijf. Yin yoga is uitstekend te combineren met dynamische yogavormen of hardlopen, zwemmen, fietsen, voetbal en fitness. De conditie van de stuggere weefsels is ook dan mede bepalend voor de prestatie en blessuregevoeligheid van het lichaam. De houdingen zijn zowel voor beginners als gevorderden. Het is geen zweverig gebeuren, maar nuchter en met humor. Zodat er een aangename en ontspannen sfeer ontstaat. Je hoeft niet lenig te zijn. Ieder lichaam is anders. Vergelijk jezelf ook niet met anderen.

 

Wat mee te nemen

Zorg er voor dat je in laagjes gekleed bent. Misschien een vest e/o sokken meenemen. Een groot badlaken voor over de mat is vereist i.v.m. de hygiëne. Er zijn kussens en dekens aanwezig, maar je mag je eigen warme deken, kussen(sloop) etc. meenemen. Er zijn matten zijn aanwezig en worden na elke les gereinigd. 

 

Als je nieuw bent: altijd aanmelden i.v.m. de bezetting vd matten. Je kunt elke week instromen. Meer info, heel saai, maar verrekte handig: de huisregels. 

 

Ben je nieuw en wil je wekelijkse lessen volgen; dan kun je een proefles meedoen voor €12,-. Maar meld jij je meteen na de proefles aan voor een lesblok, dan is de proefles gratis en wordt het verrekend. Is yin yoga iets voor jou? Kijk dan op het lesrooster en meld je aan.