U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Op naar de lente!

Met deze houdingen slaan we een brug van winter- naar lente-energie.
Schudt de winter van je af met deze yogaserie en doe nieuwe energie op.

 
 
 
Vlinder (Butterfly) – Zit goed rechtop met je gewicht gelijk verdeeld op beide zitbotjes. Laat je knieën naar buiten vallen en plaats de voetzolen tegen elkaar. Adem in en buig op de uitademing naar voren. Kom na enkele minuten op een uitademing weer omhoog.
 
 
 
 
 
Zadel (Saddle) – Ga met je billen op (of tussen) je voeten zitten, met de knieën uit elkaar. Leun op een uitademing achterover op je handen, steun vervolgens op je ellebogen en laat je rug naar de grond zakken. Kom na enkele minuten op een uitademing weer omhoog →
 
 
 
 
 
 
 
Zeehond (Seal)– Start vanuit de sfinx, plaats je handen met gespreide vingers aan de zijkanten van de mat. Wandel op een inademing de handen naar het lichaam toe en til de borst op, je nek ontspannen. Kom op een uitademing weer omlaag.
Sphinx – Ga op je buik liggen en rust op de ellebogen zonder in je schouders te hangen, met de handpalmen tegen elkaar. Dit is de sfinx. Voor een sterkere kromming van de onderrug ga je naar de zeehond, zoals op de foto.
 
 
 
 
 
 
 
Halve vlinder (Half Butterfly) – Hoofd-naar-kniehouding – Zit rechtop met het linkerbeen naar voren gestrekt en de rechtervoet tegen het linker bovenbeen. Breng de rechterheup en knie meer naar rechts en draai je lichaam in de richting van het linkerbeen. Adem in en buig op de uitademing vanuit de heupen naar voren. Je rug mag rond zijn, maar als de vooroverbuiging te diep is, kun je een kussen onder je knie leggen of steunen op de ellebogen. Kom op een inademing weer omhoog. Wissel van been en herhaal de oefening aan de andere kant. →
 
 
 
 
 
← Liggende twist – Plaats beide voedzolen op de grond. Haak het rechterbeen om het linkerbeen. Laat op een uitademing beide benen langzaam naar links vallen, terwijl je hoofd naar rechts draait. De schouders blijven aan de grond. Wanneer je knieën ter hoogte van je heupen liggen, benadruk je de energie in het heupgebied. Trek je ze meer naar de borst toe, dan verschuift de nadruk naar de onderrug.
 
 
 
 
 
 
Knieën naar de borst – herhaal eerst houding 7 & 8 aan de andere kant. Trek daarna de knieën naar de borst en sla je handen er om heen.
 
Pentagram (Pentacle) – Lig rustig op je rug met je benen en armen gespreid, de handpalmen naar boven. Ontspan.